Followers

Tuesday, December 6, 2011

~Belajar kerana Allah~

Salam and hi semua....

Post kali ni saya nak share pasal belajar kerana Allah... Kebiasaannya ramai student yang belajar hanya untuk exam... Sama juga la macam saya pada kebiasaannya...

Untuk pengetahuan semua, sebenarnya jika kita belajar kerana nak exam, ilmu yang kita dapat tu tak akan kekal lama... Selepas exam abis, ilmu tu pun hilang...

Hal ini amat berbeza jika kita niat belajar kerana Allah... Sebabnya ilmu itu akan terus kekal dalam ingatan kita, insyaAllah... Jadi, bila nak exam, tak payah nak bersusah payah nak study teruk-teruk sebab masih ada lagi ingatan semasa kita belajar dalam kelas... ni daripada pengalaman sendiri...

p/s : Jika ada yang tidak bersependapat dengan saya, saya mohon maaf... =)
      : Mari kita semua belajar kerana Allah, moga ilmu yang diperolehi lebih diberkati.. amin... =)

3 comments:

Abg Stalker said...

belajar itu dikira jihad..:) niat krn lillahitaala..:)

lily said...

errr..klu yg jenis pelupe lak...cmne tu ... :-p

++iezza_fizah++ said...

Abg Stalker : yup..tepat skali... :)

Lily: yg jenis pelupa ke keep on study n study supaya x lupa...insyaAllah... :)